Rondodrevets Hero

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Det är inte alltid lät

Av Anders - 21 oktober 2009 22:46


  


Söndag den 18/10 var det dags för JK Botvids andra gemensamhets jakt. Dagen till ära var det årets ”Slyngel jakt” d.v.s ungdomarna i klubbens ungdomsprojekt stod i centrum.

Att var jaktledare vid sådana tillfällen är faktiskt extra kul. Började morgonen med den inledande ”jaktledarlitanian” om vad som får skjutas, säkerhet och hur vi kommer att jaga.

Vi börjar med att släppa Fargo (sthr tax från Rondodrevet) som efter ca 15 minuter hittar rådjur och sen bär det av. Ett ljuvligt taxdrev sjunger i skogen. Först upp till en av grabbarna som inte har rent skottläge, nästa grabb håller igen för han tycker det är en get (inte tillåtet att skjuta) men det var ett smaldjur. Förbi min son som håller igen för det går fort och se förbi ett par passkytta till på för långt håll. Efter lite ytterligare bukter går djuret ur såten. Hundföraren drager sig söderut i marken för att hå koll på sin hund. Vi bryter och tager en snabbficka och passutsättning för ny såt.

Nu bryter helvetet lös, hela skogen är full av radiopejlande orienterare som springer kors och tvärs. Jag går och släpper Molle som under god kontakt i en time försöker hitta vilt men intet.

Vi ställer om till nästa såt och släpper bägge hundarna som vill hitta vilt. Men inte nog med orienterare halva kommun är ute och letar svamp. Över radion kommer rapporter om en paint boll övning ner i sydbiten.

Molle är så frustrerad att han i ren desperation driver en katt med skall.

Jagar man i stadsnära områden som vi gör måste man ta hänsyn till det rörliga friluftslivet. I dag vill jag nog påstå att vi passerade alla tänkbara gränser för hänsynstagande. Vårt intresse jakt vart totalt saboterat av orienterare och annat oknytt. Vi får lösa detta på styrelse nivå inom jaktlaget för att kunna samexistera i skogen men kul är det inte.

Trots allt var det en fin jaktdag med bra väder och vi fick höra ett bra drev, det lever man länge på!

     


Efter jakten är det skönt att myssa under ett hundtäcke!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 5 augusti 2016 17:32

HejEfter ett långt uppehåll är det dax att börja blogga igen. Hoppas det kommer bereda er nöje att läsa-Anders H ...

Av Anders - 10 oktober 2012 08:28

Sitter i en åkerkant och filosoferar framför mig ligger en av mina trognaste jaktkompisar, nä det är inte en hund utan min 222:a. När jag började jaga igen i slutet av sjutiotalet handlade det om att skaffa något som funkade. Jag hade erfarenhet av p...

Av Anders - 17 januari 2012 16:10

Ingen jägare eller medborgare har väl kunnat undgå att detta är ett heta ämne. Som hundförare med drivande hundar är min ståndpunkt klar. Det av regeringen fattade beslutet om ett tak på 210 varg individer kan under protest accepteras. Personligen ha...

Av Anders - 21 november 2011 13:07

Glädjen över att ha en bra hund är svår att mäta! Men att ha en hund som du kan släppa och du vet att det blir jakt, han hittar vilt och det blir drev är stor. Att ha en hund som du vet du kan ställa skuldra vid skuldra med alla andra lågställda rase...

Av Anders - 18 november 2011 16:00

Torsdagen den 17/11 var det dags drevprov med Molle för Sörmlands tax klubb. Revelj 05:00 äta frukost och sen lasta grejor i bilen och dra till 2 mil syd Eskilstuna. När vi börjar rulla på grusvägarna kommer ett diskret gnyende från Molle, han är tag...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se