Rondodrevets Hero

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010

The New Deal

Av Anders - 17 oktober 2010 18:43

Säsongen 2010 vi kan konstatera att dom feta dagarna från 90 talet är över. Det är inte så att det står ett rådjur i varje buske. När vi började jaga i Botkyrka för sju år sedan undrade man om hunden hade noskvalster om den inte hittat vilt inom 15 minuter. Hundarnas sök var inte viktigt för dom hittade alltid vilt. Jag mins en jakt när det tog 15 minuter för Tyson att hitta ett rådjur, jag minns också när kommun hade röjt område 1 och det inte fans ett enda rådjur. Tyson sökte i 30 minuter han kom tillbaka, tittade på mig och blicken sade, husse vad är det för fel det finns inte ett enda rådjur!

Idag är det annan deal, hundar som inte kan söka hittar inget vilt. Molle the Hero är ”the new deal” vilja att hitta vilt, förmåga att hitta vilt kännetecknar en bra jakt hund.

Dagens jakt var ett typiskt tecken på detta, jag släpper Molle the Hero som drar i väg och söker, han har något i näsan och jobbar på. Efter 45 minuter kommer upptaget och det drager i väg. Lotta L ser en räv och Molle the Hero kommer på spåret. Rundar Mellan sjön och tillbaka in på väst biten. Efter ca 60 minuter lägger hunden av jag går och tager honom på spårlöpan.

Nästa såt vi släpper Molle the Hero och Ambra (hans mamma), hundarna jobbar. Ambra hitta något som tokrusar. Molle the Hero jobbar på nedanför berget på syd delen hittar han rådjur och det blir drev. Den snurra och buktar, går upp mot Lotta L som ser en get utom hagelhåll. Hunden kör på efter ca 45 minuter lägger Molle the Hero av jag går ner och tager hunden på spårlöpan.

Dagens observation är att hunden blivit tämligen spårnoga, han kör näsan i marken och jobbar.

Skall vi jaga idag behövs hundar som jobbar och har förmåga att och vilja att hitta vilt, har dom inte ett bra sök blir det ingen jakt skit enkelt.

Molle the Hero är ”the new deal” mycket motor (minst en V12) vill hitta vilt och jobbar på, inget jidder och envis som en bra jakt tax.

När han väl hittar vilt så kan jag inte undgå att sända en tanke till Carina A vilken klok och kunnig kennel ägare tagit fram den denna fantasiska parning som verkligen kan söka och hitta vilt. Skall vi jaga idag så behövs en annan nivå på jakthundar, vi behöver the new deal annars blir det ingen jakt.


Anders H

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 5 augusti 2016 17:32

HejEfter ett långt uppehåll är det dax att börja blogga igen. Hoppas det kommer bereda er nöje att läsa-Anders H ...

Av Anders - 10 oktober 2012 08:28

Sitter i en åkerkant och filosoferar framför mig ligger en av mina trognaste jaktkompisar, nä det är inte en hund utan min 222:a. När jag började jaga igen i slutet av sjutiotalet handlade det om att skaffa något som funkade. Jag hade erfarenhet av p...

Av Anders - 17 januari 2012 16:10

Ingen jägare eller medborgare har väl kunnat undgå att detta är ett heta ämne. Som hundförare med drivande hundar är min ståndpunkt klar. Det av regeringen fattade beslutet om ett tak på 210 varg individer kan under protest accepteras. Personligen ha...

Av Anders - 21 november 2011 13:07

Glädjen över att ha en bra hund är svår att mäta! Men att ha en hund som du kan släppa och du vet att det blir jakt, han hittar vilt och det blir drev är stor. Att ha en hund som du vet du kan ställa skuldra vid skuldra med alla andra lågställda rase...

Av Anders - 18 november 2011 16:00

Torsdagen den 17/11 var det dags drevprov med Molle för Sörmlands tax klubb. Revelj 05:00 äta frukost och sen lasta grejor i bilen och dra till 2 mil syd Eskilstuna. När vi börjar rulla på grusvägarna kommer ett diskret gnyende från Molle, han är tag...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se